Dewan Pendekar 
Hadapan Masjid Muhamad Al-Fateh, Universiti Pertahanan Nasional Malaysia
Kapasiti : 280 orang
Untuk pertanyaan kekosongan hendaklah berhubung terus dengan pihak Pusat Pengurusan Akademik dan Pengijazahan di sambungan 4601.
Pegawai JPP yang bertanggungjawab :
 
Dewan Bestari
Aras 1, Bangunan Bestari, Universiti Pertahanan Nasional Malaysia
Kapasiti : 250 orang
Untuk pertanyaan kekosongan hendaklah berhubung terus dengan pihak Pusat Pengurusan Akademik dan Pengijazahan di sambungan 4601.
Pegawai JPP yang bertanggungjawab :
 
Dewan Theatrette
Aras 5, Bangunan Lestari, Universiti Pertahanan Nasional Malaysia
Kapasiti : 500 orang
Untuk pertanyaan kekosongan hendaklah berhubung terus dengan pihak Pusat Pengurusan Akademik dan Pengijazahan di sambungan 4601.
Pegawai JPP yang bertanggungjawab :
 
Dewan Zulfaqar
Aras G, Bangunan Kolej Kediaman Tuah, Universiti Pertahanan Nasional Malaysia
Kapasiti : 1,000 orang
Dewan Zulfaqar UPNM telah dirasmikan pada 8 Mei 2023 oleh Yang Berbahagia Leftenan Jeneral Dato' Hasagaya bin Abdullah, Naib Canselor UPNM ketika itu. Dewan ini juga telah diserahkan pengurusan penggunaan kepada pihak Pejabat Pendaftar berkuatkuasa pada 20 Julai 2023 melalui surat rujukan UPNM (JPP) 08.01/04 (10) bertarikh 20 Julai 2023. 
Sebarang pertanyaan kekosongan, boleh hubungi Encik Wan Ahmad Mukhlis Shah bin Wan Ilias di sambungan 3465 / 3538. Pegawai JPP yang bertanggungjawab di Dewan Zulfaqar adalah Encik Mohd Asraf bin Zakaria (speed dial **028) dan Encik Muhamad Afiq bin Abu Bakar.
Bagi penggunaan projektor, layar dan kabel VGA, pemohon hendaklah memajukan permohonan kepada pihak BTMK sendiri. Manakala bagi permohonan PA Sistem, Mikrofon, kerusi, meja serta peralatan-peralatan lain, pemohon hendaklah mengisi borang UPNM.JPP.008 Borang Pinjaman Peralatan dan mematuhi syarat dan peraturan permohonan pinjaman peralatan yang telah ditetapkan. Pemohon hendaklah membuat permohonan dan berurusan sendiri dengan pihak Bahagian Kenderaan, Pejabat Pendaftar bagi tujuan penggunaan lori untuk pengambilan dan pemulangan peralatan.
 
 
Pavillion
Padang Universiti Pertahanan Nasional Malaysia
Pegawai JPP yang bertanggungjawab : Encik Mohd Asnawi bin Mohd Adenan (speed dial **005)
Untuk pertanyaan kekosongan, sila hubungi pihak Akademi Kecergasan Pertahanan, Encik Mohd Razlan Shah bin Mohamad Rabii di sambungan 4651.
 
 
Bilik Mesyuarat Jabatan Pembangunan dan Penyelenggaraan
Aras 2, Bangunan Canselori, Universiti Pertahanan Nasional Malaysia
Kapasiti : 30 orang
Untuk pertanyaan kekosongan, sila berurusan dengan Jabatan Pembangunan dan Penyelenggaraan di sambungan 3538 / 3465. Sila isi borang UPNM.JPP.002 Borang Penggunaan Bilik Mesyuarat dan borang ini hendaklah dihantar ke Jabatan Pembangunan dan Penyelenggaraan tiga (3) hari sebelum tarikh penggunaan.
 
 
Bilik Mesyurat Senat
Aras 1, Bangunan Canselori, Universiti Pertahanan Nasional Malaysia
Kapasiti : 40 orang
Bilik Mesyuarat Senat telah diserahkan pengurusannya kepada pihak Pejabat Pendaftar berkuatkuasa pada 9 Jun 2016. Untuk pertanyaan kekosongan, sila hubungi pihak Pejabat Pendaftar.
 
 
Stor Pusat (Peralatan)
Telefon 03 90513400 sambungan 4672 / Faks 03 9051 2161 / Encik Kan Aan bin Hassan (speed dial : **044)
Waktu operasi Stor Pusat (peralatan) adalah pada HARI BEKERJA, mulai jam 9.00 pagi hingga 12.00 tengah hari dan 2.30 petang hingga 4.00 petang sahaja. Sila isi borang UPNM.JPP.008 Borang Pinjaman Peralatan dan borang ini hendaklah dihantar ke Jabatan Pembangunan dan Penyelenggaraan tiga (3) hari sebelum tarikh penggunaan. Kenderaan (lori) hendaklah berurusan sendiri dengan pihak Bahagian Kenderaan, Pejabat Pendaftar.