Pada 16 Mac 2023 bertempat di Bilik Mesyuarat Menara Weststar, Kuala Lumpur telah berlangsung Mesyuarat Lembaga Pengarah Universiti (LPU) Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM) Ke-51 Bilangan 1 Tahun 2023.

Mesyuarat ini telah dipengerusikan oleh YBhg Tan Sri Dato’ Seri (Dr) Syed Azman bin Syed Ibrahim, Pengerusi LPU UPNM. Dalam ucapan pembukaan, YBhg Pengerusi merakamkan penghargaan di atas kepimpinan YBhg Lt Jen Datuk Hasagaya bin Abdullah, Naib Canselor UPNM dalam memimpin aspirasi dan halatuju UPNM ke arah kecemerlangan di persada nasional dan peringkat antarabangsa melalui Majlis Amanat Naib Canselor 2023.

 

 

Dalam Mesyuarat LPU, YBhg Lt Jen Datuk Hasagaya Abdullah, Naib Canselor UPNM telah membentangkan pencapaian prestasi UPNM, program-program universiti yang telah dilaksanakan dan aktiviti-aktiviti akan datang serta penglibatan staf dan pelajar sehingga bulan Febuari 2023.

Beberapa kertas kerja juga telah dibentangkan dan keputusan-keputusan yang telah diambil oleh barisan ahli LPU akan menerajui UPNM untuk bergerak di atas landasan yang tepat dan berdaya mampan dalam memperkasa pendidikan, penyelidikan, pengurusan dan pentadbiran universiti.

Turut hadir dalam Mesyuarat LPU adalah YBhg Jeneral Tan Sri Dato' Sri Haji Affendi bin Buang TUDM, Panglima Angkatan Tentera, YBhg Jen Tan Sri Dato’ Sri Rodzali bin Daud TUDM (Bersara), YBhg Dato’ Haji Md Pisal bin Ab Raub, Puan Azlinda binti Azman, En Md Taufiq bin Md Ralip, Kdr (K) Datuk Zulkifli bin Ishak PSSTLDM, Lt Kol Prof Dr. Victor Feizal bin Knight Victor Ernest@Abd Shatar (Bersara), Encik Mohamad Amir Shaqim bin Ahmad Shahriman dan Pengurusan Tertinggi UPNM.

 

  QQPulsa