8 Mac 2023 – Menggamit kesusahan dan rasa ihsaniah kepada mangsa-mangsa banjir yang memerlukan bantuan dan sokongan, seramai 43 orang sukarelawan Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM) terdiri daripada 5 orang staf dan 35 orang pelajar telah bersama dalam Misi Bantuan Pasca Banjir Johor 2023. Misi ini diketuai oleh En Rizal bin Abu Bakar, Penolong Pendaftar, Pejabat Hal Ehwal Pelajar dan Alumni (HEPA).

 Program pembersihan rumah-rumah dan bangunan terkesan banjir telah dilaksanakan di Kg. Simpang Lima Darat dan Parit Bunga, Ledang, Johor. Sebanyak 6 buah rumah, sebuah perpustakaan dan pondok bas sekolah telah berjaya dibersihkan, dicuci dan dikemas sepanjang misi berlangsung.

Program pasca banjir ini turut dibantu oleh MAKSUM, Pejabat ADUN Gambir, Ketua Kampung Simpang Lima Darat dan penduduk setempat. Semoga amal bakti yang diterajui oleh sukarelawan UPNM menjadi pemangkin kepada warga Malaysia untuk turut serta mencurahkan tenaga dan memberi bantuan keperluan demi kebaikan dan keharmonian bersama.

 

#UPNMSharing
#UPNMPrihatin
#SayangiUPNMKita

  slot pulsa