Paparan: Kontras Tinggi | Asal
white blue red green big font small font W3C
19 January 2022 / 16 Jamadil Akhir 1443
Tetapan

BULETIN UPNM

Kunjungan Mesra UPNM ke Kedutaan Tajikistan

Penulis :Pej PNC (Perkhidmatan, Jaringan Ind. & Perhubungan Korporat) Rabu, 03 Nov 2021


AMPANG, 2 Nov 2021- Kunjungan Mesra Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM) ke Kedutaan Republik Tajikistan yang diketuai oleh Felo Utama Dato Mohamad Akhtar bin Ahmad Zainudin, Pengarah Pusat Jaringan Akademik dan Antarabangsa. Kunjungan ini disambut mesra oleh Encik Alisher Pustiev, Setiausaha Ketiga dan Encik Sharipov Parviz, Atase dari Kedutaan Republik Tajikistan.


Perbincangan menjurus kepada kerjasama strategik Kedutaan Tajikistan dan universiti-universiti di Tajikistan dengan UPNM. Perkara-perkara yang dibincangkan ialah penawaran program akademik pra siswazah dan pasca siswazah, program mobiliti pelajar, program sangkutan staf dan pensyarah, kolaborasi geran penyelidikan, Program Tanggungjawab Sosial (CSR) dan lain-lain. Perbincangan lanjut akan diadakan dengan mengadakan mesyuarat secara maya antara UPNM dengan universiti-universiti di Republik Tajikistan. Di akhir perbincangan, UPNM turut mengalu-alukan dan menjemput Duta Besar Kedutaan Republik Tajikistan ke UPNM.


Turut hadir dari UPNM ialah Prof. Madya Dr. Norshima bt. Zainal Shah, Pengarah Pusat Bahasa, Prof. Madya Ts. Dr. Jessica Ong Hai Liaw, Pengarah Bahagian Hal Ehwal Korporat, Jaringan Industri dan Perhubungan Antarabangsa, Dr. Najjah Salwa bt. Abd Razak, Pensyarah Kanan, Pusat Bahasa dan Puan Nur Shahrul Bariah bt. Che Noh, Penolong Pendaftar Kanan, Pusat Jaringan Akademik dan Antarabangsa. Semoga kerjasama antarabangsa akan terjalin erat dan diperkukuhkan dalam pelbagai bidang.Kemaskini Terakhir : Khamis, 04 November 2021